home bureau blog contact

Architecten en energieadviseurs


Over E + R

E+R staat voor Energie + Ruimte en is opgericht in 2012 door Ward Mouwen en Bas van Galen. Zij hebben brede ervaring in architectuur en stedenbouw en gewerkt bij diverse bekende bureaus.Sinds 2014 versterkt Ronald Dijkgraaf het bureau met zijn kennis op het gebied van duurzame energietransitie en uitgebreide ervaring als projectmanager.

Voor E+R is de toepassing van duurzame geÔntegreerde energieconcepten een belangrijk uitgangspunt bij het maken van een ontwerp of ruimtelijk plan.

ďIn de praktijk merken we dat energie-efficiŽntie door opdrachtgevers steeds vaker wordt genoemd als ambitie. Echter, duurzame energieconcepten zijn vaak geen integraal onderdeel van een plan en daardoor kwetsbaar voor bezuinigingen. Inspelend op deze situatie hebben wij onze eigen integrale aanpak ontwikkeld. Deze aanpak is gericht op het verkrijgen van inzicht in realistische en haalbare energieconcepten aan het begin van elk project.

Tijdens een vervolgtraject worden deze aannamen doorlopend getoetst. Op deze manier kunnen we projecten zů inrichten, ontwerpen en aansturen dat energie-efficiŽntie niet concurreert met kwaliteit, geld en planning, maar juist waarde toevoegt voor alle partijen.Ē


ir. Ward Mouwen

Architect, stedenbouwkundig ontwerper & energieadviseur

T: 06-16539486
E: wardmouwen@eplusr.nl


ir. Bas van Galen

Architect, bouwkundig ontwerper & energieadviseur

T: 06-41270878
E: basvangalen@eplusr.nl


ir. Ronald Dijkgraaf

Adviseur energietransitie,
projectmanager

T: 06-624912146
E: info@eplusr.nl


E + R - Architecten en energieadviseurs - Joost van Geelstraat 31, 3021 VK Rotterdam - T: (+31) 06-16539486 - E: info@eplusr.nl